Speelgoed wat je wel in je woonkamer wil hebben staan

Pastel speelgoed en houten speelgoed past perfect in je interieur. Daarnaast is het speelgoed duurzaam en kijken wij goed naar kwaliteit en hoe het product is gemaakt.  

Online babyspeelgoed, peuterspeelgoed en kleuterspeelgoed 

Bij Coolkids Company kun je allerlei speelgoed voor baby's, peuter en kleuters bestellen. Vol verwondering zetten ze de eerste stappen, ontdekken ze de wereld van kleur en vorm en genieten ze van geluid en aandacht. Met het juiste babyspeelgoed, peuterspeelgoed of kleuterspeelgoed sluit je op een goede manier aan bij het leventje van jouw ontdekkingsreiziger. Ontdek het mooiste speelgoed online bij Coolkids Company.

Welk speelgoed is geschikt voor een baby

Babyspeelgoed moet niet alleen leuk en leerzaam zijn, maar vooral ook veilig. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van babyspeelgoed? Welk speelgoed is geschikt voor kinderen tot 1 jaar. En wat is veiliger: hout of plastic?

Het belangrijkste waar je op moet letten, is de leeftijdsaanduiding van het speelgoed. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen speelgoed dat geschikt is voor kinderen van 0 tot 3 jaar en speelgoed voor oudere kinderen.

Als speelgoed niet geschikt is voor kinderen jonger dan 3, dan staat dit aangegeven met de tekst ‘Niet bedoeld voor kinderen jonger dan 3 jaar’. Of er staat een herkenbaar symbool op: een soort ‘verbodsbord’ waarop bijvoorbeeld een afbeelding van een baby en de tekst ‘0-3’ zijn doorgestreept.

Speelgoed voor ontwikkeling baby

Het is belangrijk voor een baby om te spelen met speelgoed. Door te spelen leert je baby zijn zintuigen te ontdekken en door te spelen ontwikkelt je baby zijn motoriek en hersenen. Bovendien prikkelt het de fantasie en nieuwsgierigheid. Want een kind ontdekt op een gegeven moment dat het zelf iets kan doen met een rammelaar, knuffel of een pop.

1. Ballenbak
2. Houten glijbaan
3. Hindernisbaan foam
4. Knuffels
5. Houten speelgoed

Waarmee speelt een kind van 2 jaar?

Tweejarigen dartelen vrolijk rond en leren naast stappen ook springen, rennen en dansen. Ook de fijne motoriek wordt volop geoefend. Maar wat misschien nog het meest opvalt is het taalgebruik. Jawel, ze beginnen zich volop uit te drukken en ze weten precies wat ze willen. Ze breiden elke dag hun woordenschat uit. Ze zijn nieuwsgierig en ontdekken graag nieuwe dingen. Je kan ze dus gerust spelenderwijs al wat uitdagen.

1. Bouwen en stapelen 
2. pop en speelgoedbuggy
3. Theeservies
4. Houten speelgoed
5. Stepjes

Waarmee speelt een kind van 3 jaar?

Uitdagend speelgoed helpt je kindje om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Spelen kan bijvoorbeeld helpen om sociale vaardigheden te verbeteren, motorisch sterker te worden of het analytisch denkvermogen te stimuleren.

Bovendien snapt je peuter steeds beter wat de regels zijn van spelletjes. Misschien heb je al eens te horen gekregen dat je het verkeerd deed, als je hem tijdens het winkeltje spelen niet aansprak met ‘meneer de winkelier’. 

1. Bouwen en stapelen 
2. loopfiets
3. Theeservies
4. Houten speelgoed
5. Stepjes
6. Rijdende paardjes

Waarmee speelt een kind van 4 jaar?

De belangrijkste verandering in het spelgedrag rond deze leeftijd is dat peuters nog vooral imiteren, terwijl kleuters steeds meer fantasiespelletjes gaan doen. Je kleuter gebruikt z’n fantasie om de wereld om hem heen beter te leren begrijpen. Hij doet rollenspellen en verzint zelf verhaaltjes. 

1. Bouwen en stapelen 
2. loopfiets
3. Theeservies
4. Houten speelgoed
5. Stepjes
6. Fiets

© 2015 - 2024 Cool Kids Company | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel